Rozjeli jsme novou sezónu

17.04.2018 00:30

Soutěž Mistry s mistry povýšila na II. výkonnostní třídu České gymnastické federace FIG. To znamená, že nejlepší závodnice mají šanci závodit příští rok na českých a mezinárodních závodech v I. výkonnostní třídě. 

Jsme právě v polovině jarní sezóny Mistry s mistry. Máme za sebou 3 závody v Olomouci, Českém Brodu a Černošicích. Navýšil se počet závodnic na neuvěřitelných 65 v singlech kategorie B a 40 v singlech kategorie C. Přihlášených klubů je 50 z celé ČR. 

Přes všechna závratná čísla se nám za tři závody podařilo získat celkem 1 zlatou, 3 stříbrné a 10 bronzových medailí. Velmi rádi bychom se dostali s našimi sestavami do finále v Praze, které bude zvát jen ty nejlepší z celé jarní sezóny. 

Více se nám daří v týmových sestavách. Zatím pokaždé přivezl medaili nejmladší tým A3 - Simona Pakandlová, Daniela Bohatová a Anna Kaňková, také zkušená trojice C3 - Kristýna Pakandlová, Aneta Hrušková, Sára Částková a nový maxi tým C5 - Adéla Benešová, Nikola Kohlová, Kristýna Klimešová, Sára Částková a Tereza Štěpánková. Zazářil také maxi tým B6 - Tereza Hráčová, Tereza Nemejovská, Tereza Svítková, Denisa Roflíková, Amálie Svobodová a Julie Svobodová. Do sbírky cenných kovů přispěl i nejmladší maxi tým A6 - Karolína Dospivová, Barbora Hrušková, Michaela Hráčová, Simona Pakandlová, Daniela Bohatová a Anna Kaňková. Minulý závod se blýskla i trojice B3 - Tereza Hráčová, Tereza Nemejovská, Tereza Svítková. V jednotlivkyních napříč kategoriemi máme zatím pouze jednu medailistku D1 - Denisu Řezníčkovou. 

Výkony ostatních závodnic rozhodně nejsou zanedbatelné, protože každá odcvičená sestava přináší body do celkového součtu v hodnocení nejúspěšnějších klubů v ČR. Ještě nás čekají závody v Říčanech, Ostravě a Pardubicích. 

Fotografie a videa můžete vidět na rajce.net.

—————

Zpět